На Море

Морските курорти в България

Основната привлекателност на Българското черноморие е неговото разнообразие и божествена природа, голяма част от която е обявена за природен резерват или защитена местност. Морският бряг комбинира перфектни плажове с кристално чиста и топла вода, склонове на планини, които рязко се потапят в морето и гъсти гори, предлагащи хладна сянка през горещите летни дни.

На юг брегът е по-полегат и див с гъстите гори на планината Странджа, рязко контрастиращи със спиращите дъха уютни плажове, сгушени между скалите. Повечето курорти и населени места тук са живописни, като от най-предпочитаните е Созопол със своята уникална архитектура и античен дух.

Между Бургас и Варна се намират топ курорта Слънчев Бряг, както и очарователния град Несебър, който е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно културно и историческо наследство със своите добре запазени останки от антични времена.

На север от Стара планина брегът става стръмен, но е много развит по отношение на туристическите услуги, а гледките към морето са незабравими. В района около град Варна и в курортите Златни Пясъци и Албена са концентрирани повечето чуждестранни туристи на Българското черноморие.

Ако предпочитате почивка в село встрани от шумотевицата на курортите и плажовете, посетете страницата ни за села в близост до морето.

Карта на Българските морски курорти:
© 2010 - 2019 НаМоре.eu - морските курорти на България и хотелите по Българското черноморие. Всички права запазени.