На Море

Свети Влас


Карта на местоположение: Свети Влас
Известно още като: Св. Влас

Разстояние от Свети Влас до най-близкото летище: 45 км.

Местоположение: Курортът Свети Влас е разположен директно на брега на Черно море, в полите на Източна Стара планина, и е сред най-бързо развиващите се летни дестинации в България. Градът е само на 4 км северно от Слънчев бряг, най-големия български морски курорт. Свети Влас, Слънчев бряг и Несебър заедно образуват най-големия летен туристически мегаполис в България, където всички видове развлечения и услуги са на разположение, и всеки вкус е взет под внимание. Градът е много популярен със смесения си средиземноморски климат - планински и морски въздушни течения се комбинират и изчистват въздуха и правят климата му подходящ за лечение на респираторни заболявания. Свети Влас е с панорамна гледка - тя се намира срещу Слънчев бряг в една и съща залива морето и светлините миг на курорта осветяване на нощта хоризонта, докато впечатляващ силует на планината стои зад Свети Влас.

История: За курорт Свети Влас (Св. Влас) се смята, че е основан от тракийското племе Лариси през 2 век пр. Хр. По това време селището носи името Лариса. Преименувано е на "Свети Влас" през 14-та век сл.н.е., на името на покровител на производители и търговци на добитък. По време на турското робство (края на 14-19-ти век), селото се появява в административните регистри като "Манастир" или "Кючук манастир", заради петте манастира в околностите на селото. За съжаление, нито един от манастирите не е запазен до наши дни. Официално курорта получава името на Свети Влас след обединението на българската държава през 1886 година.

Забележителности: Живописния стар град на Несебър е само на няколко минути от Равда с кола. В непосредствена близост до Несебър е Слънчев бряг (Слънчев бряг) - най-големия и един от най-луксозните български курорти, който предлага цялата гама от туристически удобства и съоръжения.

Връзки към забележителности в близост до Свети Влас:
Нос Емине - 11.41 км.; Поморийско Езеро - 19.02 км.; Река Камчия - 36.15 км.; Алепу - 39.85 км.; Река Ропотамо - 43.09 км.;

Настаняване: Множество частни хотели в Свети Влас предлагат разнообразие от стилове и високо качество на обслужване, което прави сравнително малкия курорт в предпочитано място за туристи. "Диневи Ризорт" е една от най-популярните туристически дестинации в Свети Влас. Това е туристическа дестинация от по-висок стандарт, с уникален стил и професионално централизирано управление. Тя се състои от няколко апартаментни комплекси в стила на красиви бели къщи с големи зелени градини, басейни, ресторанти и спокойна атмосфера. Курортът е идеален за семейства и двойки, търсещи тишина, релаксираща почивка с много зелени площи, тиха и спокойна атмосфера, просторни апартаменти с напълно оборудван кухненски бокс. "Планет Яхт" - четвъртият клуб от веригата на популярния "Планет" е сред забележителностите на курорта. Новият спа-център "Арена" допринася за популярното спа очарование на курорта, като предоставя всички спа услуги. В допълнение, четиризвездният хотел "Лагуна" се откроява в Свети Влас с красивия си дизайн и услуги на високо ниво. Има и много 3-звездни хотели в селото, като Алфа, Астра, Бел Ами, Гала, Инцараки, и др.

Топ хотели:

Инфраструктура: Свети Влас разполоага с два широки обществени плажа, разположени от двете страни на красиво чхтено пристанище - най-голямото в България. Пристанището, заедно с плажовете, формират оживен район за разходка край морето с неговите различни места за забавления и 7 ресторанта, 2 дискотеки и бутици. В ресторанта на пристанището е събрана истинска международна колекция от вкусове - гръцка, италианска, суши, българска и европейска кухня.

Диневи Ризорт предлага най-пълната яхтена инфраструктура в България - пристан за 350 яхти, административна сграда с видео наблюдение, склад, кабини, цех, стаи за гости и магазин за яхтени аксесоари. Предлага се наем на яхти, заедно с екипажа.

Откритият амфитеатър на Диневи Ризорт е домакин на множество представления, концерти и игри през лятото, всички като подарък за гостите на Свети Влас. Освен това, Диневи Ризорт е домакин на множество специални събития през лятото - рали на супер автомобили, ретро паради и моторни шоута, няколко състезания с яхти, конкурси за красота, модни ревюта, презентации и промоции.

Заведения: Бързото разрастване на селото в модерен курорт, задвижвано от преливане на предприемачество от най-близкия курорт Слънчев бряг ускори появата на многобройни барове и ресторанти. Гостите на Свети Влас могат да се възползват от различни туристически съоръжения.

Транспорт: Редовен минибус свързва всички комплекси в Свети Влас със Слънчев Бряг и Несебър и обратно, 14 пъти на ден по график.

Къмпинги близо до Свети Влас:
Ахелой - 11.82 км.; Луна - 17.43 км.; Диана - 20.98 км.; Черноморец - 32.67 км.; Градина - 33.65 км.;

Плажове близо до Свети Влас:
Иракли - 11.33 км.; Кара дере - 25.16 км.; Шкорпиловци - 29.39 км.; Вромос - 32.13 км.; Камчийски пясъци - 34.11 км.;

Други курорти в близост до Свети Влас:
Елените - 4.03 км.; Слънчев Бряг - 4.61 км.; Несебър - 6.48 км.; Равда - 9.90 км.; Ахелой - 11.49 км.;© 2010 - 2019 НаМоре.eu - морските курорти на България и хотелите по Българското черноморие. Всички права запазени.