На Море

Слънчев Ден


Карта на местоположение: Слънчев Ден
Разстояние от Слънчев Ден до най-близкото летище: 10 км.

Местоположение: Само на 10 км на северно от Варна и в непосредствена близост до курорта "Св. Св. Константин и Елена", туристите могат да се възползват от луксозната туристическа база на почивен комплекс Слънчев Ден. Курортът съчетава добре съхранена природа - природен парк, дълъг един километър плаж в малък тих залив и два минерални извора, с модерен условия за отдих, развлечения и спорт.

История: Царица Елеонора е първата, която забелязва през 1909 г. благоприятните природни условия на мястото. По нейна инициатива тук е построен санаториум за деца, страдащи от туберкулоза. Постепенно курорта започна да посреща и почиващи. Слънчев Ден се превръща в истински модерен курорт след приватизацията му през 1999 година.

Забележителности: Впечатляващият скалнен манастир Аладжа се намира само на няколко километра северно от курорта, в рамките на националния парк Златни пясъци.

Връзки към забележителности в близост до Слънчев Ден:
Аладжа манастир - 3.98 км.; Ботаническа градина - 20.87 км.; Река Камчия - 26.60 км.; Нос Калиакра - 38.86 км.; Тауклиман - 44.41 км.;

Настаняване: Слънчев ден разполага с 4 хотела от различна категория, с общ капацитет от 1254 легла. Това са 5-звезден хотел Палас (капацитета на който наскоро беше обновен с около 300 легла след пълно обновяване), два 4-звездни хотели - Марина (171 стаи и 16 апартамента) и "Мираж" (126 стаи, 14 студиа и 42 апартамента) и тризвездния хотел Вероника.

Курортът посреща гости от средата на март до края на октомври. Туристите са привлечени от възможността да се комбинират една добра почивка на море с възстановителни процедури. Двата модерно оборудвани СПА центъра в хотелите Палас и Марина предлагат над 100 услуги, включително и терапия с кал, донесена от соленото Варненско езеро. СПА центровете включват и два открити и два закрити минерални басейни с топла вода с ниска минерализация (състояща се от хидрокарбонати, натрий, калций, хлориди и сулфати).

Три от четирите хотели на курорта са въвели настаняване на база "all inclusive". Има два анимационни центъра за деца и възрастни, управлявани от аниматори, работещи за Sunshine Club.

Освен стандартното наличие на фитнес клубове, козметични и фризьорски центрове, комплексът предлага и курсове за обучение на бъдещи водолази, разходки с лодка, риболов, тенис на маса и билярд зали, както и условия за водни спортове.

Транспорт: Освен с кола, до Слънчев Ден може да се стигне с автобус или такси от Варна. Трябва да се имат предвид, че всички частни автомобили трябва да бъдат оставени на охраняем паркинг на входа на курорта. От там специален автобус отвежда почиващите до хотелите.

Къмпинги близо до Слънчев Ден:
Лазурен Бряг - 11.30 км.; Райски Кът - 12.63 км.; Горска Фея - 13.64 км.; Леско - 14.31 км.; Пирин - 24.83 км.;

Плажове близо до Слънчев Ден:
Кабакум - 1.87 км.; Панорама - 7.57 км.; Галата - 11.19 км.; Фичоза - 12.70 км.; Балтата - 13.58 км.;

Други курорти в близост до Слънчев Ден:
Константин и Елена - 1.92 км.; Ривиера - 4.31 км.; Златни Пясъци - 4.98 км.; Варна - 8.98 км.; Кранево - 11.68 км.;© 2010 - 2018 НаМоре.eu - морските курорти на България и хотелите по Българското черноморие. Всички права запазени.