На Море

Черноморец


Карта на местоположение: Черноморец
Разстояние от Черноморец до най-близкото летище: 26 км.

Местоположение: Град Черноморец е разположен на около 25 км. южно от град Бургас и на 5 км. северно от Созопол. Градът е построен в малък залив между носовете Акра и Таласакра. Въпреки че градския плаж не е от най-хубавите плажове на морето, скалният бряг предоставя добри възможности за плуване, печене на слънче и риболов. Едно от нещата, правещи приятно впечатление в Черноморец, е наличието на много цветя и храсти в почти всеки двор на къща или ресторант.

Забележителности: Освен старата църква в града, интерес представляват и каменните образувания в северна посока. Южната част на Черноморец граничи с река. Още по на юг по брега се намира живописния античен град Созопол, в който повече от 45 стари къши са обявени за културни паметници.

Връзки към забележителности в близост до Черноморец:
Алепу - 11.70 км.; Поморийско Езеро - 13.89 км.; Река Ропотамо - 15.98 км.; Беглик Таш - 18.10 км.; Нос Емине - 35.73 км.;

Настаняване: Строителния бум в последните години доведе до построяването в Черноморец на голям брой атрактивни малки хотели и къщи за гости. За любителите на къмпингуването настаняване се предлага и в близките къмпинги Градина и Златна Рибка, намиращи се в южна посока по пътя за Созопол.

Топ хотели:

Заведения: Забележителния растеж на Черноморец през последните години е свързан и разширяването на туристическите услуги, включително ресторантьорството. Някои от заведенията и малки ресторанти в града са значително по-евтини и не по-лоши от подобни в по-популярния за туристи град Созопол.

Транспорт: Има редовен градски автобус от Бургас до Черноморец и Созопол. Освен с него, транспорт се предлага и с голям брой маршрутни и обикновени таксита.

Къмпинги близо до Черноморец:
Черноморец - 1.71 км.; Градина - 2.66 км.; Златна Рибка - 4.84 км.; Каваци (Каваците) - 7.57 км.; Смокиня - 7.93 км.;

Плажове близо до Черноморец:
Вромос - 2.96 км.; Царски плаж - 3.61 км.; Алепу - 11.68 км.; Аркутино - 14.21 км.; Устието на Ропотамо - 16.06 км.;

Други курорти в близост до Черноморец:
Созопол - 5.52 км.; Дюни - 9.73 км.; Крайморие - 12.57 км.; Поморие - 13.04 км.; Бургас - 15.04 км.;© 2010 - 2019 НаМоре.eu - морските курорти на България и хотелите по Българското черноморие. Всички права запазени.